Wie ben ik?

DSF 6008 400

Mijn naam is Herman van Velzen.

Er schoot mij de situatie te binnen, waarin ik zelf te kampen had met overgewicht. Op een zeker ogenblik kon ik niet meer op een normale wijze mijn schoenveters strikken. Ik besloot hier iets aan te doen. Ik kreeg boeken onder ogen, gericht op afslanken, met allerlei ingewikkelde recepten. Hoewel ik aardig kan koken, had ik geen zin om telkens nieuwe ingrediƫnten te halen. Het vermijden van koolhydraten, zoals aardappels en rijst, gaf mij ook geen blij gevoel. En voor de talloze rauwkostmaaltijden liep ik ook niet warm. Ik weet het: veel vrouwen zijn er wild op. Toen kreeg ik een boekje met caloriewaarden te pakken. Ik besloot dit helemaal door te lezen.
Ik zag enkele onderdelen in mijn eet- en drinkpatroon, die ik zou kunnen wijzigen. Het leek mij interessant dat eens uit te testen en inderdaad: binnen 2 maanden was ik tussen de 6 en 8 kilo afgevallen. Daarna verliep het proces langzamer. Het lichaam moet ook wennen aan de nieuwe situatie. In totaal ben ik ca. 20 kilo afgevallen. Op dit ogenblik ben ik naar mijn mening zelfs iets te licht en mogen er een paar kilo's bij.

Het leek mij zinvol mijn ervaringen op dit gebied te delen met anderen. Vandaar, dat ik op het idee kwam deze site op te zetten zodat u uw voordeel kunt doen met mijn ervaringen.